Največji pokal je ostal doma

Razno, Tekmovanja Dodaj komentar

Kot smo punce iz rekreativne odbojkarske ekipe Tminke že pred časom napovedale na strani JR, nam je zadnjo novembrsko soboto v domači dvorani uspelo izpeljati 1. tradicionalni odbojkarski turnir. Tako v ženski kot moški konkurenci so se 28. novembra pomerile po tri ekipe, saj sta morali ekipi Elektra Primorske zaradi zdesetkanosti od bolezni udeležbo na prvem tovrstnem turnirju v Tolminu odpovedati. Moči na igrišču smo zato pomerili le Bovčani, Kranjskogorčani in Tolminci ter Bovčanke, Kranjskogorčanke in Tolminke. Da je vse potekalo po pravilih, so poskrbeli sodniki Rok, Renato in Dragan ter sodnica Nina, na tribuni pa smo opazili tudi polovico JR.

odbojka

Pod žensko mrežo smo se – kot se za domače igrišče tudi spodobi – najbolje znašle Tminke. Tako mlado bovško ekipo kot tudi stare znanke s prijateljskih turnirjev iz Kranjske Gore smo premagale brez izgubljenega seta, tako da je največji pokal turnirja (zakaj bi morali biti največji pokali vedno rezervirani za moške?!) zasluženo ostal doma in dopolnil našo zbirko na LTO Sotočje. Črvički iz rdečih jabolk na naših dresih so očitno dovolj močno grizli. V moški konkurenci so tako kot že od nekdaj najtrši boj bili odbojkarji iz Bovca in Kranjske Gore. Slednjim je po 23 letih končno spet uspelo premagati sicer zelo oslabljeno bovško ekipo, tretje mesto pa so si več kot zaslužili Tolminci. Ekipa, ki je na tem turnirju prvič zaigrala skupaj (nekateri so se sploh spoznali šele pri ogrevanju), se je odlično borila in se hitro uigrala, tako da so fantje v drugi tekmi celo odvzeli set izkušenim Bovčanom. A to še ni vse … Bolj pomembno je, da so prijetno presenetili soigralke, ki smo ugotovile, da nam v prihodnje na turnirje ne bo več treba hoditi brez moške družbe.

odbojka_Tminke

Uradnemu delu turnirja je sledila večerja s podelitvijo pokalov Pri Siberju, da se nam ni mudilo domov pa je poskrbel mojstrski Denis Hoznar s frajtonarico. Gostje so prisegli, da jim bosta tako turnir kot večerno druženje ob glasbi harmonike in pokušanju Valterjevih zvarkov ostala v lepem spominu ter da se bodo v Tolmin zagotovo še vrnili. Organizacijo turnirja so Tminkam omogočili Zavod za šport Občine Tolmin, Kamnoseštvo Brezavšček, Bar Baron, Skrtel, Kmetija Zastena in OŠ Franceta Bevka Tolmin.

.Komentarji

*

© 2008 | Vse pravice pridržane | Upravitelj spletišča | 83 poizvedb | Čas nalaganja strani: 0,613 sekund
Vir zaznamkov RSS Komentarji RSS Prijava