Triajur

Tekmovanja Dodaj komentar

Zdej se boste uprašal, »ma ki za h….a je pa tole«? No za tiste ki ne veste, boste zdej izvedli. Na kresno noč, mi zazvoni telefon in ne bi bil jaz, če ne bi takoj reku »ja ni problema«, ne da bi sploh vedel kaj tale ja sploh pomen – verjetno je bil kriv alkohol ( no tako smo se zbral za tekmo).

No zdaj pa kaj sploh je Triajur? To je tekma ki poteka na italjanski strani Matajurja, točneje štart je v vasici Savonje, cilj pa v vasici Mašere. Vse skupaj pa poteka tako, da prvi tekmovalec ki štarta s kolesom (to sem bil jaz-Blaž) prekolesari od Savonje pa do vasi Matajur, kjer preda drugemu tekmovalcu ( Mihaela Tušar), ki nato teče do kapelice na vrhu Matajurja, kjer spet preda tretjemu tekmovalcu ( Gruden Marko), ki nato teče do Mašere kjer je tudi cilj tekme.

Sama tekma izredno zanimiva, napeta, sploh na kolesarskem delu ker je skupen štart in seveda italjani kot kolesarski narod, ne prenesejo radi da jih en »jopar« z umazanim biciklom prehiti na »domačem terenu«. Sam sem se malo bal, da bom imel probleme, saj se je kresna noč kar precej zavlekla v jutro, ampak na srečo je šlo kot po maslu in zasedli smo za nas odlično 9. mesto skupno,  kot  mešana štafeta pa 1.

Same rezultate in tudi podrobneje o sami tekmi si lahko pogledate na njihovi spletni strani. Pogostitev po tekmi in nagrade super, žrebajo tudi tombolo, skratka odlična prireditev in jo toplo priporočam vsem ki bi radi kaj storili za svoje telo in se ob tem tudi fino imeli.

Lep pozdrav od Blaža.

** pa še članek v PN (za povezavo klikni tukaj) **Komentarji

*

© 2008 | Vse pravice pridržane | Upravitelj spletišča | 78 poizvedb | Čas nalaganja strani: 0,266 sekund
Vir zaznamkov RSS Komentarji RSS Prijava