14. Ljubljanski maraton

Mali maraton Dodaj komentar

Me je doletela ta čast, da mi je uprava zaupala in mi dovolila napisati članek o maratonu, ki smo se ga udeležili v nedeljo in pustili še en velik pečat na še eni veliki prireditvi.

E, začelo se je že s »srajnem«, saj je eden od japk spet zaspal (imena ne bom omenjal), vendar smo ga še do časa poklicali, tako da se je lahko še uštimu. P.S. Da si bomo na jasnem, za to ni bila kriva sprememba ure, ampak babe. Pot je minila hitro in kot vedno smo po poti »masirali« Davida in kovali taktiko. Za spremembo smo na prireditev prišli pravočasno, celo 3 ure pred štartom. Tam se nam je pridružila še zadnja japka in japka rdejče je bila po dolgem času spet popolna in samo mislite si lahko kaj je sledilo za tem…

lj1

Po obvezni kavici in dvigu štartnih številk smo odšli na cilj, kjer smo zaman čakali na prihod v cilj naše zveste navijače, ki so se tokrat le opogumili in odtekli 10 km, vendar smo jih precenili in so do takrat že vsi pritekli v cilj. Sledile so čestitke in že takrat so se porajale ideje, da drugo leto pa na 21 in to kot japke – boma vidli.

lj6

Počasi smo se še mi preoblekli, vzeli foto in seveda gele, ki pa tokrat niso bile japke ampak »zeleno zlato«, za to pa smo se odločili ker je Pečenko napovedal da bo sončno in zelo toplo za ta letni čas in lahko vam povem da smo se pravilno odločili. Uroš se je javil da bo gele tudi nosil,kajti jaz pa sem imel že tako kanon v rokah in ne bi mogel slikat. Za Davida pa sva menila, da mu ne dava ničesar in naj teče na rezultat, ker sva si rekla » zej ka ma punco bo kr frlu pa cjist«.

lj2

Ni bilo treba predolgo čakati na strel in začelo se je . David je že takoj na začetku močno potegnil in nama ušel, midva pa sva si mislila » ka bi mila še midwa punci, ki bi dilala« in sva nadaljevala v najinem tempu. In po nekaj kilometrih sva začudeno zaupila« lejga Dejf« in si mislila » ja ja preveč ga je zdelale«. Po krajšem pogovoru je rekel da bo raje tekel z nama. Med potjo se je dogajalo marsikaj zanimivega, naj povem samo to da so tekači med tekom govorili »lej kaj ima pa ta model v rokah« med drugim smo srečali tudi tekače, s katerimi se tudi drugače videvamo in vsi so se samo smejali, kolikor so se še lahko. Da ne bom pozabil povedati da smo med tekom lahko opazovali ogromno »maratonskih« zadnjic, no razen Davida, ki pa se je tudi tu pa tam spozabil in pogled mu je ušel….

lj3

Kilometri so izginjali in bližal se je 15km, kjer smo se odločili da bomo nadoknadili izgubljeno tekočino in to tako kot da smo v gostilni in ne na maratonu. Nagovorili smo še fajn dekle da je posnela fajn sliko, na kateri so fajn pubi.

lj4

Po hidraciji smo puhni mači (adni mala pjeni) kr letel proti cilju, kakor David na začetku, vendar smo kmalu trezno zmanjšali tempo in nadaljevali dokler nismo zagledali TOFA in sledilo je seveda obvezno slikanje, (David je pa spet pi…l, da smo zgubil minuto). Bolj kot smo se bližali cilju več je bilo ljudi, ob cajtu sem se počutil kot kolesarji na Touru. V zadnjem kilometru se mi je nasmehnila še sreča, saj se mi je nasmehnilo najmanj 10 deklet – mažuretk, to pa na doživiš vsak dan sem si mislil in tekel do cilja, kjer sta me fer počakala še kompanjona in skupaj smo prečkali cilj v času 1.53.01, sploh ni slabo, no lahko bi bilo bolje, eh je že dabra.

Sledila je skupinska slika, hitra hidracija in zajebancija še pozno popoldan, vse dokler David ni začel s svojimi forami, da ima doma ouce, pa žena, pa…. No pa smo mogli jt pa domov.

lj5

Za zaključek naj povem, da je bila ta »tekma« zadnja za to sezono in smo bili izredno veseli da smo jo uspešno prestali, še posebej midva z Urošem, saj sva videla da se lahko kosava tudi z ultra gorskim tekačem, čeprav sva vedela da to ni bil njegov teren, vendar bi mogel vseeno pokazati malo več.
Podrobnosti iz Ljubljane si lahko ogledate v galeriji.

Lep jesenski pozdravček.



En odgovor na “14. Ljubljanski maraton”

  1. miganje je napisal(a):

    Me prou zanima zaki ste se tko sprauli na Davida da ga morate tko zajebavat saj je prou normaln mladenič”oučar”kot vi govorite.
    Ste pa fajn.
    Samo laufite ne se zajebavat pa dilat norca z rugih tekačeu.

Komentarji

*

© 2008 | Vse pravice pridržane | Upravitelj spletišča | 83 poizvedb | Čas nalaganja strani: 0,644 sekund
Vir zaznamkov RSS Komentarji RSS Prijava